spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα
Τελευταία Νέα
Στο προσκήνιο η περιφερειακή Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.08.09
Τα χαρτιά του αναμένεται να ανοίξει προσεχώς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την επέκταση της περιφερειακής Υμηττού . Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ερωτηθείς σχετικώς κατά την επίσκεψή του στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη, ανέφερε πως «η δημοπράτηση των Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο». Το έργο θα δώσει σημαντικές λύσεις στο κυκλοφοριακό σύστημα της Αθήνας. Πέρυσι τον Ιούνιο είχε ανακοινωθεί ότι οι «Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής», συνολικού μήκους περίπου 55 χλμ. θα δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος του 2008.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τροπολογία του ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στους ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.08.09
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης», το οποίο ρυθμίζει θέματα σχετικά με το Μνημόνιο – Πλαίσιο αρχών συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, του Ο.Α.Ε.Δ. και της ΚΕΔΚΕ με βάση το οποίο προβλέπεται η εφαρμογή από τα μέρη «Ειδικού Συνδυασμένου Προγράμματος Απασχόλησης», με σκοπό τη δυνατότητα τοποθέτησης έως είκοσι χιλιάδων ανέργων σε θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού και στα νομικά τους πρόσωπα.
 
Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά για την τροποποίηση του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.08.09
soyfliasΟ Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έδωσε την Πέμπτη 20Αυγούστου στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, όπως διαμορφώθηκε μετά την διαβούλευση με τους φορείς και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
« Το Π.Δ. για τον Υμηττό ισχύει για περισσότερα από 30 χρόνια (από το 1978) και για να αναβαθμιστεί το καθεστώς προστασίας του εκπονήθηκε ειδική μελέτη από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Η πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ βάσει αυτής της μελέτης δόθηκε σε διαβούλευση και λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις των φορέων προχωρήσαμε σε βασικές αλλαγές του ΠΔ.
Τελευταία ανανέωση ( 31.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλληψη δύο ατόμων που παγίδευαν ΑΤΜ τραπεζών στα Νότια Προάστια PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.08.09
Με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ δύο αλλοδαποί, 25 και 27 χρόνων, πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Γλυφάδα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία πρόσοψη ΑΤΜ, που την χρησιμοποιούσαν ειδικά για την αντιγραφή των μαγνητικών στοιχείων των καρτών, ειδικός εξοπλισμός αναπαραγωγής τραπεζικών καρτών, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πληθώρα μηχανισμών παγίδευσης ΑΤΜ, μικροκάμερες και εξαρτήματα για την αποθήκευση και μετάδοση των υποκλεπτόμενων στοιχείων, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων καταστάσεων με αριθμούς τραπεζικών καρτών και ένα πλαστό διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδηλώσεις τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.08.09

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Εκδήλωση

ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή και Σάββατο 11&12/9

Σύλλογος Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Η γιορτή του τράγου

Χαλικάκι

Δευτέρα 14/9

Ένωση Ρουμελιωτών Ηλιούπολης «Σεβασμός και τιμή στην Τρίτη Ηλικία»

Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στο ΙΚΑ

Τρίτη 15/9

Σύλλογος Απόδημου Ελληνικού Πολιτισμού «Κ.Π. Καβάφης» «Αφιέρωμα στον Μάνο Λoΐζο»

Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου

Τετάρτη 16/9

Ένωση Μικρασιατών και Κωνσταντινουπολιτών Ηλιούπολης «.... μια εκδήλωση μνήμης»

Θέατρο άλσους «Δ. Κιντής»

Παρασκευή 18/9

Σύλλογος Κρητών «Πάτημα σταφυλιών»

Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στο ΙΚΑ

Σάββατο 19/9

Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «2 Αρκαδικό αντάμωμα»

Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στο ΙΚΑ

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πληροφορίες για ατύχημα PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.08.09

Στην διαδρομή από Λαγονήσι προς Βάρκιζα, μετά την τρύπα, στην παρατεταμένη δεξιά στροφή πριν την ευθεία του Ribas, υπάρχει ένα πάρκινγκ με υπόγεια διάβαση πεζών, γνωστή και από την απόπειρα Παναγούλη κατά του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Τα ξημερώματα της Κυριακής 19/7/2009 σε εκείνο το σημείο βγήκε από τον δρόμο ένα Peugeot 106 ασημί με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στην διάβαση, με ένα νεκρό.
Είχε ξεκινήσει από το bar Άμμος στο Λαγονήσι γύρω στις 05.30 όπου “παίχτηκε” ένα περίεργο παιχνίδι μέσα και έξω από το μαγαζί.
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το ατύχημα ή ακόμα και για το τι διαδραματίστηκε στο bar ας δώσει πληροφορίες (210 9964604  - 6944474444 - Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ) ακόμα και ανώνυμες. Πιθανολογείται ότι ακολουθούσε ένα κόκκινο HYUNDAI coupe.
Από την πρώτη εκτίμηση πραγματογνώμονα η ταχύτητα του ήταν μεταξύ 70 με 80 χλμ/ώρα. Γιώργος Σιμόπουλος

 
Αντίθετος στην παραμονή του Κ.Υ.Τ. στην Ηλιούπολη ο Δήμαρχος PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.08.09
kytΤην κάθετη αντίθεσή του στην παραμονή του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Ηλιούπολη εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα στη Περιφέρεια Αθηνών. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αναγνώστου, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, όχι μόνο να αποτρέψει τη λειτουργία των 400 KV που θέλει η ΔΕΗ (μετατροπή δηλαδή σε Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης), αλλά να επιτευχθεί η οριστική μεταφορά του Κέντρου, το οποίο λειτουργεί σήμερα με 150KV, έξω από την πόλη. Άποψη, που ο Δήμαρχος Ηλιούπολης διατυπώνει ανέκαθεν, τόσο πριν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, όσο και τώρα, μετά από τη λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων δημοτικών εκλογών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εμημερωθείτε για τη νέα Γρίπη Α/Η1Ν1 PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.08.09

ios_gripisΠώς μπορώ να προστατευτώ και να προστατεύσω τους γύρω μου;

Το συχνό πλύσιμο χεριών θα σας προστατέψει από τα μικρόβια. Πλένετε τα χέρια σας συχνά, ειδικά μετά το βήχα ή το φτέρνισμα. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεστε κοντά σε βρύση, τα υγρά απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν αλκοόλ, είναι επίσης αποτελεσματικά.

 Μην πηγαίνετε στη δουλειά ή στο σχολείο εάν αρρωστήσετε, αλλά μείνετε στο σπίτι σας για να μην μεταδώσετε την ασθένεια στους άλλους.

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το πράσινο φως άναψε για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.08.09

kentro_hlioupolisΤην μελέτη εφαρμογής για την αναβάθμιση του Πολεοδομικού κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης με σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο ενέκρινε με απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Η μελέτη έχει ως αντικείμενο μια σειρά ρυθμίσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της κεντρικής πλατείας (πολεοδομικού κέντρου του Δήμου) με βάση την «Γενική Μελέτη Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και Οργάνωσης Στάθμευσης στον Δήμο Ηλιούπολης».
Από την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης προκύπτει ένα βασικό συμπέρασμα από την Σύγκριση των Κυκλοφοριακών Φόρτων στην πόλη μεταξύ των ετών 2003 και 2009, παρουσιάζει σημαντική αύξηση του φόρτο εισόδου στην πόλη της τάξης του 50% σε σχέση με το 2003, ενώ τα εξερχόμενα αυτοκίνητα  αυξήθηκαν κατά  95% σε σχέση με το 2003. Αυτό οφείλεται σε διαμπερή κυκλοφορία από γειτονικούς δήμους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της πόλης για παράκαμψη της Λ. Βουλιαγμένης και η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η επιστροφή τους γίνεται από άλλες διαδρομές.

Τελευταία ανανέωση ( 04.08.09 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακοίνωσή του ΣΠΑΥ για την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Σακέτα PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.08.09
Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αποκαλύπτει τις κρυφές επιδόσεις των ενόπλων δυνάμεων στο real estate. «Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το νέο ατόπημα της ελληνικής πολιτείας και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και την απόδοση του χώρου στο φυσικό του περιβάλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα και η αντιδήμαρχος Καισαριανής Γωγώ Φιλίππου, αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 4960 - 4978 από 5882
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB